Kunstforståelse I


Holdet arbejder som en selvformulerende gruppe, hvor deltagerne byder ind med kortere eller længere indlæg, der vedrører det program, som vi i fællesskab udarbejder for hvert halvår.

Vi ser på kunst og debatterer kunst

Programmet består af en blanding af oplæg fra holdets deltagere, foredrag af eksterne kunstkendere og også af kunstnere, som har lyst til at delagtiggøre os i deres tanker om egen kunst. Vi besøger hver sæson 3-4 af de omkringliggende kunstmuseer og altid med omvisning i en af de aktuelle udstillinger.

Turm der blauen Pferde, Franz Marc

Jan Holger Jerichau

Besøg på kunstmuseer

Vi starter med kunstneren Adi Holzer, som har udført spændende kirkekunst i et utal af danske kirker. Det kan varmt anbefales at tage ud og opleve det på stedet. I foråret 2020 har vi derudover valgt at sætte fokus på tyske kunstnere fra de to kunstnergrupper Die Brücke og Der Blaue Reiter, inden vi besøger Museum Jorn, hvor vi skal se på kunst af Markus Lüpertz. Vi skal også se på skulpturer – først på Silkeborg Bad og senere på skulpturvandring i Galten. Og som noget helt nyt vil 2 af holdets deltagere tage udgangspunkt i bogen ”Malernes og forfatternes Danmark – dansk natur” og i fællesskab bevæge sig mellem bogens kunst og digtning.

Vores egne oplæg om forskellige kunstnere

Under vores programlægning, som altid starter med brainstorming, kommer der rigtig mange ideer frem, og heldigvis er der flere, som byder ind med oplæg om de kunstnere, som vi i fællesskab har valgt at arbejde med og som er relevante for vores museumsbesøg. I den kommende sæson er der givet plads til overraskelser, og hvad der dukker op af nye, spændende muligheder.

Info om holdet


Tid: onsdage kl. 12.30–15.00
Kursusstart: 9. september 2020
Max. 28 deltagere
Venteliste

Sted: Panterlokalet
Toldbodgade 29-31
8600 Silkeborg

Underviser: Selvformulerende gruppe samt gæsteforelæsere

Udgifter til museumsbesøg og foredragsholdere

Koordinator og info:
Kirsten Hartmann
Tlf.: 8682 7233 / 6116 8233
Mail: hartmann.silkeborg@mail.dk

Før tilmelding - kontakt holdets koordinator!

450,00 DKK

0 pladser tilbage

Ved overtegning kontakt holdkoordinator

Maleri af kunstnergruppen Die Brücke af Ernst Ludwig Kirchner

De Grå Pantere * Toldbodgade 29-31 * 8600 Silkeborg * tlf. 8682 6699 * graa-pantere@mail.dk
Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk